Vissa saker måste bara göras....

 
 
Finns några saker som är lite extra jobbigt för mig. Den jobbigaste är nog TANDLÄKAREN!
När jag var barn tjatade INTE mina föräldrar på mig att borsta tänderna, vilket förstås gjorde att mina mjölktänder såg förskräckliga ut och jag hade så mycket tandvärk.
Där startade min tandläkarskräck!!!
Minns när jag var 6 år och blev tvungen att  gå till tandläkaren då nätter och dagar var en fasa, jag hade så ont.
Jag var livrädd, ville inte öppna munnen. Min mamma fick gå ut och jag blev själv med tandläkaren och systern. En syster till kom in och dom höll fast mig och tandläkaren gjorde något ,,, men vad minns jag inte . Det är liksom svart.
När vi sen under sommaren flyttade till Tranås hade en remiss skickats om att jag var en besvärlig patient och fick såklart en tandläkare som var en stor Dansk kvinna som såg ut som en man och hade händer som en mans.
Herre gud vad rädd jag blev när jag träffade henne. Såklart vägrade jag  öppna munnen. Ny tid och sen va det bara att gå hem.
Så blev det dax igen att gå till denna hemska tandläkare.  Ritade flera teckningar som jag skulle ge henne för att jag då hoppades att hon skulle vara snäll.
För nu visste jag att jag måste GAPA den här gången.
Och tänka sig: Hon blev överlycklig för mina teckningar (prinsessor och hästar, minns dom ) Jag vågade öppna munnen , och hon blev bekymrad när hon såg mina tänder.
Eller dom som fanns kvar där inne, det var så mycket hål och mjölktänderna var helt förstörda. 
Tandläkaren skrev en remiss till Jönköping och där skulle jag sövas ner och alla mina mjölktänder som var kvar skulle dras ut. 
Jag skulle inte behöva genomgå några hemska timmar i en tandläkarstol.
Den här tandläkaren hade jag fram tills jag flyttade från Tranås. Ok, vid högstadiet målande jag inga teckningar till henne, men fram tills dess gjorde jag det. Min tandläkare sparade alla i en pärm som jag faktiskt fick se när vi sa tack och hej våren 1981 när jag skulle flytta till linköping. 
Under alla år fram till idag har jag en stor rädsla för tandläkare/miljön , allt.
Idag var jag på min årliga kontroll och skulle få träffa min NYA tandläkare. LIVRÄDD.
Men ohhh, det var den snällaste, sötaste tandläkaren jag haft. Han var så lugn och så förstående och förklarade allt noga, fixade t o m min bettskena som jag inte haft på länge för den varit svår att sätta fast. Sen fixade han några jobbiga tandhalsar , brukar vara vidrigt att göra.. Jag kände inget. 
När jag gick där ifrån va det inte långt ifrån att han fick en kram, hahahah, men tror han blivit generad om jag gjort det. Vände mig trots allt om mot honom och sa att han verkligen fått mig att känna mig trygg i stolen och att han var bäst♥ hihih
Jag fick också beröm av honom och för att jag sköter mina tänder så fint. Noll hål, fint tandkött, bra skötsel. Kände mig stolt när jag gick därifrån.
Känner nu att det här borde firas,,, kanske blir en sväng till vår lilla pizzeria ikväll , mums!♥
 
 
Kram kram på Er alla, önskar Er en skön helg♥